yen s 15530302 3903147

יהלומים מיד שניה: לא רצויים ביפן, מבוקשים בהודו

הכלכלה החלשה וסדרי העדיפויות המשתנים מאלצים את היפנים למכור את היהלומים ״המיושנים שלהם״, אשר במפתיע, מוצאים מספר רב של קונים בהודו. למרות שביפן אין שום מכרה יהלומים והמדינה היתה יבואנית היהלומים הגדולה ביותר לפני פחות מעשור, יצוא היהלומים המשומשים שלה עלה בשנה ב-77%, כך על פי נתוני ממשלת יפן.

 

גם היחלשות מטבע הין הופכת את היהלומים והתכשיטים היפנים לאטרקטיביים יותר עבור לקוחות זרים שמגיעים לביקור מחו״ל. בשנה האחרונה המטבע נחלש ב-18% לעומת הדולר. לפי נתונים ממשלתיים מ-1998, יצוא היהלומים של יפן בארבעת החודשים הראשונים של השנה עלה ב-77% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והגיע ל-38,032 קרט. זהו הנתון הגבוה ביותר מאז 2007 וערכו יותר מהוכפל והגיע לשיא של 3.01 מיליארד ין. הנתונים מצביעים על כך, שהודו והונג קונג היו הקונות המובילות מבחינת נפח וכל אחת מהן היוותה כשליש מהסך הכולל.

 

מלבד יפן, גם סין וארה״ב מוכרות יהלומים ותכשיטים משובצי יהלומים משומשים. בעוד זהב, כסף ופלטינה ממוחזרים לצורך שימוש חוזר בתעשיית התכשיטים, היהלומים ואבני החן ששובצו בהם מיוצאים להודו. לדברי מקורות בענף, ערכם של יהלומים מיד שניה עומד על 35% פחות מיהלומים חדשים בעלי אותם נתוני צבע, בהירות, גודל ומשקל בקרט. סוחרי יהלומים הודיים מייבאים יהלומים משומשים זולים יותר ולאחר תהליך של עיצוב ועיבוד מחדש – מוכרים אותם שוב בשוק התכשיטים העולמי.

 

 

על פי הנתונים של לשכת הסטטיסטיקה היפנית, מאז 2009 השוק לסחורה משומשת צמח בכ-10% מדי שנה והסתכם בכ-12.1 מיליארד דולר.

 

יהלומים נפה
צילום:מכון היהלומים הישראלי

הצרכנים היפנים קנו יהלומים מרחבי העולם במהלך הצמיחה הכלכלית המהירה של המדינה, בשנות ה-80. כיום, האבנים הגדולות והבהירות שהם רכשו בהמוניהם פופולריות למדי במדינות זרות. לדברי המקורות, טבעות ושרשראות יהלומים נמכרות למשכונאים ביפן ונשלחות משם הלאה.

 

מנתוני המועצה לקידום יצוא אבני החן והתכשיטים ההודית (GJEPC) עולה, כי הודו ייבאה ב-2014-15 יהלומים בשווי 7 מיליארד דולר, לעומת 6.5 מיליארד דולר ב-2013-14. מרבית היהלומים המיובאים טופלו כיהלומים מיד שניה.

 

נזכיר, כי יהלומים מלוטשים המיובאים להודו כרוכים בתשלום מס יבוא בשיעור של 2%, אבל לברוני היהלומים המקומיים לא אכפת לשלם את המס כשהם יודעים שירשמו רווח עצום באמצעות עיצוב מחדש של יהלומי יד שניה.

 

הכלכלה החלשה וסדרי העדיפויות המשתנים מאלצים את היפנים למכור את היהלומים ״המיושנים שלהם״, אשר במפתיע, מוצאים מספר רב של קונים בהודו

לדברי מקור ב-GJEPC, ״הודו היא היעד האולטימטיבי ליהלומים – גלם ויהלומים מלוטשים משומשים. יהלומים מאבדים את ערכם ברגע שהם לא משובצים בתכשיט, ולכן מביאים אותם בחזרה להודו, מעצבים אותם מחדש ומוכרים בשוק העולמי״.

 

 

אישה הודית
צילום:Qpicimages | Dreamstime.com

לדברי נשיא התאחדות היהלומים של סוראט (SDA), דינש נאבאדיה (Dinesh Navadia), ״מכירת יהלומים מיד שניה הפכה לדרך הטובה ביותר לעשות עסקים עבור רבים מהסוחרים בענף, אשר נתקלים כאן בבעיות. הם רוכשים יהלומים באיכות גבוהה במחירים נמוכים יותר, מוסיפים להם ערך ומוכרים אותם בשוק הבינלאומי. הסברה היא ששולי הרווח שלהם עצומים״.
נראה, אם כך, שהתנאים הכלכליים של שתי המדינות מסייעים זו לזו במסחר ביהלומים. מה שאינו רצוי ביפן, מבוקש כעת בהודו.

 

 

 

מאת: Jewellery News Asia

כתבות נוספות בנושא

דילוג לתוכן