יהלום הרוק 228 קרט

אתם קבעתם: אלו 10 המאמרים הנקראים ביותר בשנה החולפת

שנת 2022 הייתה עמוסה בחדשות והתפתחויות בענף היהלומים ובכלכלה העולמית. המלחמה באוקראינה, סגרי הקורונה בסין, אי הוודאות והחשש מאינפלציה, השפיעו על מצבו של שוק היהלומים, שבו נרשמו כמה מגמות חשובות, ובראשן התחזקות יהלומי המעבדה. עם תחילת 2023, זה הזמן המושלם לסכם את השנה החולפת באתר של מכון היהלומים, עם 10 הכתבות שהכי עניינו אתכם בשנה החולפת. מתחילים.

 

מקום 10: מחירי יהלומי הגלם זינקו לשיא של כל הזמנים 

 

בתחילת השנה, ביקוש שיא לתכשיטי יהלומים בעולם, לצד ירידה בנפח כריית היהלומים בצל הקורונה, הובילו את מחירי יהלומי הגלם הטבעיים לשיא כל הזמנים. האנליסט פול זימניסקי הסביר איך זה קרה.

 

מקום 9: "שוק היהלומים רק בתחילת הסערה"

 

המלחמה באוקראינה השפיעה רבות על הכלכלה העולמית, ועל ענף היהלומים בפרט, בשל תפקידה המרכזי בשוק של מפיקת היהלומים הגדולה בעולם במונחי נפח, אלרוסה הרוסית. בחודש מאי, בכיר באלרוסה ניתח את השפעת הסנקציות שהוטלו על החברה לאחר פרוץ המלחמה באוקראינה, והצביע על שחקנים בשוק שיפיקו תועלת מהמצב החדש.

 

רוסיה אוקראינה תעשיית היהלומים
צילום: Svetlana Turchenick / shutterstock.com

מקום 8: היסודות של תעשיית היהלומים בדובאי – קהילה, שיתוף פעולה ואקלים

 

דובאי הפכה עם השנים למרכז חשוב ביותר למסחר ביהלומים. אחמד בין סוליאם, יו"ר מרכז הסחורות בדובאי, ונשיא בורסת היהלומים של דובאי, ניתח את מעמדה המתחזק של דובאי בעולם היהלומים, וסיפק כמה תחזיות לעתיד.

 

מקום 7: "יהלומי מעבדה הם הדבר הכי חשוב שקורה בענף"

 

בתחילת 2021, האנליסט פול זימניסקי פרסם מאמר, הסוקר את מצב הענף בתחילת השנה: סין פותחת חנויות תכשיטים בקצב מסחרר, מחירי היהלומים עולים, ושוק היהלומים מתמודד עם אתגר הולך וגובר לאור התחזקות המכירות של יהלומי מעבדה.

 

diamond factory יהלומי מעבדה
צילום: diamond factory

מקום 6: המלחמה באוקראינה והסנקציות על אלרוסה – שינוי כללי המשחק

 

המלחמה באוקראינה השפיעה עמוקות על מכירות יהלומי הגלם בשנה החולפת. בחלקו השני של הסיכום השנתי של הנעשה בשוק היהלומים, הסבירו המחברים חיים אבן זוהר ופרנאי נרבאקר איך המלחמה משפיעה ועוד תשפיע על הענף.

 

מקום 5: שרשרת אספקת היהלומים לשנת 2021 – הפספוס של חברות הכרייה

 

הסיכום השנתי של הנעשה בענף היהלומים, שמפרסמים מדי שנה חיים אבן זוהר ופרנאי נרבאקר, הוא מסורתית אחד המחקרים החשובים והנקראים בענף היהלומים – וזה מה שהיה לשני האנליסטים לומר על סיכום שנת 2021.

 

משאית כריית יהלומים זימבבואה
צילום: fivepointsix / shutterstock.com

מקום 4: כך ייראה שוק יהלומי המעבדה עוד כמה שנים

 

בחודש אוגוסט, כתב פול זימניסקי על ארבעה מאפיינים שיעצבו את השלב הבא בצמיחה של יהלומי המעבדה: היצע בלתי מוגבל, איכות גבוהה כסטנדרט, מיתוג ועיצוב קנייניים, וליטושים וצבעים מותאמים אישית. לקריאה לחצו כאן.

 

מקום 3: הסתירה של יהלומי המעבדה

 

"יהלומי מעבדה הם סתירה חיה", קבע האנליסט עידן גולן, במאמר המצביע על הסתירות שעמן ייאלץ להתמודד ענף יהלומי המעבדה בשנים הקרובות, כולל בנושא מיצוב, תמחור, אופני מכירה ועוד. לקריאה לחצו כאן

 

תכשיטי יהלומי מעבדה סינתטיים
צילום: Lightbox Jewelry

מקום 2: יהלומי מעבדה  – כל החששות התאמתו

 

מאמר נוסף של האנליסט עידן גולן, הצביע על כך שלא רק תעשיית היהלומים הטבעיים רואה את חששותיה מתממשים, אלא גם תעשיית יהלומי המעבדה. גולן סיכם את כל החששות האלו במאמר מרתק

 

מקום 1: דה בירס מסכמת שנה אדירה

 

המאמר הנקרא ביותר בשנה החולפת באתר מכון היהלומים, היא דוח סיכום שנת 2021, של ענקית היהלומים דה בירס (De Beers). בסיומה של שנה פנטסטית, שבה ענף היהלומים המשיך להתאושש מהקורונה, דיווחה דה בירס על עלייה משמעותית בהכנסות ובמכירות הגלם, ועל סנטימנט חיובי במיוחד בשוק היהלומים

 

נתראה בסיכום השנה הבאה!

 

 

כתבות נוספות בנושא

דילוג לתוכן