בורסת יהלומים סוראט הודו

תעשיית היהלומים בהודו דורשת תמיכה בתקציב המדינה

תעשיית היהלומים בהודו קוראת לממשלה להציג סדרה של תמריצים כלכליים בתקציב הקרוב, שיסייעו להקל על ייבוא יהלומי גלם למדינה, כך דווח ב-IDEX Online.

 

המועצה לקידום ייצוא אבני החן והתכשיטים בהודו (GJEPC) קוראת באופן ספציפי לקדם מכירה של יהלומי גלם באזורי סחר חופשי (SNZ), לקבוע רישיונות לעיסוק ביהלומים (Diamond Imprest License), ולצמצם את המס המוטל על ייבוא יהלומים חתוכים ומלוטשים, מ-5% כיום ל-2.5% בתקציב הבא, שיוצג ב-1 בפברואר.

 

יו"ר המועצה לקידום ייצוא אבני החן והתכשיטים בהודו, ויפול שאה (Vipul Shah), הדגיש את הצורך בהתערבות אסטרטגית של המדינה, כדי להישאר תחרותיים ברמה הבינלאומית. שאה מסר כי "ייצוא אבני החן והתכשיטים מתמודד עם ימים מאתגרים, בשל האטה כלכלית בשווקי הייצוא המרכזיים, חששות גיאו-פוליטיים, הגבלות של היצע וביקוש בתעשייה העולמית, אי-זמינותן של מתכות יקרות בהודו, סיבות נוספות […]"

 

ענף אבני החן התכשיטים בהודו מעסיק כ-4.3 מיליון איש, ואחראי ל-10% מייצוא הסחורות מהמדינה. 

 

בתוך כך, קיראן ג'מס (Kiran Gems), הנחשבת ליצרנית יהלומי הגלם הגדולה בעולם, החליטה להעביר את צוות החברה מבורסת היהלומים בסוראט (SDB) שנפתחה לאחרונה, בחזרה לבורסת היהלומים בהראט (BDB), חודשים ספורים בלבד אחרי פתיחתה החגיגית של בורסת היהלומים בסוראט. בורסת היהלומים בסוראט, שנפתחה בנובמבר ובהקמתה הושקעו 388 מיליון דולר, היא בניין המשרדים הגדול בעולם. עם זאת, הבורסה מתקשה למשוך חברות משמעותיות, וקיראן ג'מס הייתה עד כה החברה הגדולה והבולטת במתחם. 

 

מפעל ליטוש יהלומים הודו

כתבות נוספות בנושא

דילוג לתוכן