ייצור תכשיטים בהודו

חשש בהודו מירידה חדה בייצוא אבני חן ותכשיטים

יו"ר המועצה לקידום ייצוא אבני החן והתכשיטים בהודו (GJEPC), ויפול שאה (Vipul Shah), אמר לכתבים כי הביקוש החלש מצד שווקים מרכזיים עלול לפגוע באופן חמור בייצוא אבני החן והתכשיטים מהודו. בחודש יוני, ייצוא היהלומים המלוטשים מהודו רשם ירידה שנתית של מעל 31%.

 

על פי הדיווח ב-IDEX Online, שאה אמר כי "אנחנו רואים בסך הכל ירידה של 10% עד 15% בייצוא אבני החן והתכשיטים. השווקים המרכזיים לאבני חן המיועדות לשיבוץ בתכשיטים הם ארה"ב וסין, והביקוש בהן יורד. עלייה בשיעור הריבית, אינפלציה, החששות הללו ואמון הצרכן מצויים כולם בירידה".

 

בתוך כך, IDEX Online מדווח גם כי "חצי מעובדי היהלומים בהודו נאבקים כלכלית, בשעה שהירידה העולמית בביקוש מאלצת מפעלים לצמצם בשכר ובשעות העבודה". בהודו עובדים כ-500 אלף חותכי ולוטשי יהלומים, המקבלים בין 12 ו-18 דולר לקרט, או תגמול על בסיס מספר היהלומים שלוטשו. הבעיה היא שמפעלים רבים צמצמו את ימי העבודה, כך ששכרם של עובדים רבים נפגע.

 

מנהל איגוד עובדי היהלומים בהודו (Diamond Worker Union), בהאבש טנק (Bhavesh Tank), אמר ל"טיימס אוף אינדיה" כי "השנה, הארכת חופשת הקיץ ב-15 יום אינה יוצאת דופן. אולם התנאים בשוק לא השתפרו. לכן, כדי לצמצם עוד את התפוקה, מפעלים קטנים ובינוניים עובדים חמישה ימים בשבוע, ושעות העבודה צומצמו מ-11 שעות ל-6-7 שעות עבודה ביום".

 

מפעל ליטוש יהלומים בהודו
מפעל ליטוש יהלומים בהודו

כתבות נוספות בנושא

דילוג לתוכן