יהלומי גלם 6 art rough diamonds 8686434

סיכום 2016 – מחירי יהלומי הגלם

מחירי יהלומי הגלם מעסיקים בעקביות את תעשיית היהלומים העולמית. כל יהלומן שעוסק בליטוש מעוניין לדעת כמה יעלה לו הגלם, על מנת לחשב את הרווחיות שלו.

 

ובכן, במהלך 2016 עלו מחירי הגלם ב-12.30%, כך עולה ממדד מחירי הגלם העולמי של זמינסקי. הביטוי "עלו" אולי ממעיט מגודל השינוי. ייתכן שהביטוי "קפצו" מתאים יותר.

 

בתחילת 2016, מחירי הגלם היו בנקודה הנמוכה ביותר על פי מדד מחירי הגלם העולמי של זמינסקי. אולם באמצע מרץ זינקו המחירים, וביוני הגיע המחיר לשיאו השנתי. מאז, כך נראה, הגרף מציג ירידה מתונה. לאחר הזינוק במחירים שנרשם בחודש יוני, נראה כי מחירי הגלם דומים לרמות המחירים של סוף 2013 ו-2014.

 

מדד מחירי הגלם העולמי של זמינסקי מנסה לעקוב ולנתח שינויים עולמיים במחירי הגלם. המדד מתבסס על מחיר יהלומי גלם בטנדרים, מכרזים, חוזים ארוכי-טווח ומחירים בשוק החופשי. המחיר הנקבע הוא ממוצע שלוקח בחשבון את מגוון האיכויות של היהלומים, ומחיריהם השונים. המדד אינו משקף ישירות את המחיר ששולם עבור קרט יהלומים.

 

בתחום המכרות, נראה כי חברות כרייה כבר לא חששו השנה לסגור את הפעילות במכרות לא רווחיים. מכרה באנדר (Bunder) בהודו, שהופעל ע"י ריו טינטו, ייסגר בסוף 2016, ואילו מכרה סנפ לייק (Snap Lake) של דה בירס הושבת מפעילות והוצף חלקית.

 

מנגד, יש גם נקודות אור, לאחר ששני מכרות יהלומים בקנדה נפתחו השנה לפעילות – מכרה רנרד (Renard) של חברת סטורנווי, ומכרה גאצ'ו קיו (Gahcho Kue) של דה בירס ומאונטן פרובינס.
 

מאת: איריס הורטמן

כתבות נוספות בנושא

דילוג לתוכן