3. kiran factory kgpl 17x12 8928638

"מוקדם לומר שחזרנו לימים הטובים, אך מורגשים שינויים בתעשיית היהלומים"

רג'ש לקהאני (Rajesh Lakhani), מנהל ענקית היהלומים קיראן ג'מס (Kiran Gems) הוא בעל יותר מ-20 שנות ניסיון בתעשייה. במשך השנים, מילא שורה של תפקידים מובילים בקיראן, והיה אחראי לתכנון, פיתוח וניהול השיווק, המכירות וההפצה הגלובליים של יהלומים מלוטשים. בריאיון לאתר Rough & Polished, דיבר מנהל קיראן על מצבה הנוכחי של התעשייה, ועל האתגרים שעמם היא מתמודדת בהווה.

 

איך אתה מסכם את תערוכת JCK לאס וגאס שנערכה לאחרונה? האם תוכל לציין אילו קטגוריות איכות/גודל/צבע של יהלומים מלוטשים נהנו מביקוש גבוה?

 

ציפינו ליותר מתערוכת JCK לאס וגאס, ותנועת המבקרים הייתה דלילה מהציפיות. עם זאת, התערוכה הייתה סבירה מבחינת קיראן ג'מס, בכל הנוגע לרצינות מצד הקונים.

 

קיבלנו מספר מכובד של בקשות ליהלומים עם תעודות, וליהלומים לא משובצים עבור השוק האמריקאי, כלומר בדירוג SI2 ומטה.

 

בביקוש שנרשם לאחרונה מחוץ להודו, האם כסף מחליף את הזהב, לאור מחירי זהב גבוהים, בעיקר בתכשיטים המשובצים ביהלומים?

 

אנחנו עדיין לא קובעים אבחנות מהסוג הזה. אנחנו לא יכולים באמת לומר שכסף מחליף זהב, אך עם זאת ישנם עסקים שעושים ניסיונות בכיוון.

 

יהלום מלוטש עגול מונח בקן מזהב
צילום:lchumpitaz

 

בדרך לצמיחה

 

לאור העלייה הנרשמת לאחרונה בייצוא של תעשיית אבני החן והתכשיטים ההודית, האם לדעתך חזרנו לימים הטובים של התעשייה?

 

העלייה בייצוא מבשרת טובות לתעשייה. אך עדיין מוקדם לקבוע אם הימים הטובים חזרו או לא. אבל בהחלט, התעשייה חווה שינויים, והשוק נע לאט ובעקביות לעבר יציבות וצמיחה.

 

איך לדעתך יכול ענף היהלומים הטבעיים להתגונן מפני יהלומי מעבדה, ובעיקר ממקרים של 'ערבוב' חבילות?

 

לאחרונה לא נרשמו מקרים של ערבובים בקנה מידה רציני. תעשיית היהלומים הטבעיים חזקה מספיק. היא התמודדה בעבר עם אתגרים רבים מסוג זה, שהציבו תחליפים אפשריים ליהלומים. התשוקה ליהלומים טבעיים מונעת על ידי רגשות, ובאמצעות ניהול נכון, יהיה קשה להחליפם במוצרים מעשי ידי-אדם. תפקידם של גופי מסחר, כגון איגוד מפיקות היהלומים (DPA) או המועצה לקידום ייצוא אבני החן והתכשיטים מהודו (GJEPC), הוא להצית מחדש את הביקוש בשווקים, באמצעות תמהיל הקידום הנכון, והם התחילו היטב.

 

כמה שחקנים בתעשייה מרגישים כי אזור הסחר המיוחד (SNZ) בבורסת היהלומים של בהראט יהיה שימושי יותר, אם ממשלת הודו תבצע שינויים נדרשים במבנה המיסוי שחל עליו. מה דעתך בנושא?

 

הקמתו של אזור סחר מיוחד היא צעד ראוי לשבח מצד הממשלה. אנו בטוחים כי הממשלה תעשה כל מה שיועיל למסחר, ובסופו של דבר למדינה.

 

בורסת היהלומים של בהראט
צילום:IDI המכון הישראלי ליהלומים

ארגון מחדש של התעשייה

 

מה דעתך בנוגע לצעדים שבהם נקטה ממשלת הודו, בכל הנוגע ליישום מס הסחורות והשירותים (GST) החל מה-1 ביולי 2017? כיצד זה ישפיע על העסקים שלכם, לאור העובדה שאתם בעיקר מייצאים?

 

המעבר למשטר מס אחיד צפוי להוביל לארגון מחדש של התעשייה. עם זאת, לטווח הארוך, הוא צפוי להועיל למסחר.

 

בכל הנוגע לתפקוד העסקי שלנו, התהליך וההסתגלות לדרישות החדשות של הממשלה החלו, ועוברים בצורה חלקה מאוד.

 

האם תוכל לספר לנו קצת על קיראן? האם החברה מתכננת פרויקטים חדשים לשנה הקרובה? היכן אתה רואה את החברה בעוד נגיד חמש שנים?

 

קיראן ג'מס היא יצרנית היהלומים הגדולה בעולם. החברה הוקמה ב-1985 במומביי, הפכה לבעלת סייט של דה בירס ב-205, וזכתה מאז 2007-2008 בתואר יצואנית היהלומים המלוטשים הגדולה ביותר, שמעניקה המועצה לקידום ייצוא אבני החן והתכשיטים מהודו. במהלך השנים, קיבלה קבוצת החברות של קיראן פרסים אחרים רבים טעם המועצה, עבור הצגת ביצועים עסקיים מצוינים.

 

קיראן ג'מס יצרה הזדמנויות תעסוקה ליותר מ-36 אלף עובדים, והיא המעסיקה הגדולה ביותר בתעשיית היהלומים. החברה מלטשת יהלומים ב-170 יחידות ליטוש ייעודיות, וייצאה יהלומים ליותר מ-36 מדינות במהלך שנת הכספים 2016-2017.

 

מאת ארונה גאיטונד (Aruna Gaitonde), עורך מחלקת אסיה, Rough&Polished

 

 

כתבות נוספות בנושא

דילוג לתוכן