דה בירס מכרה יהלומים

דה בירס מסכמת שנה מוצלחת, ומתרחבת באנגולה ודרום אפריקה

חברת דה בירס (De Beers) תתחיל להפיק השנה יהלומים במכרה התת-קרקעי ונשיה (Venetia) בדרום אפריקה, באיחור של קרוב לשנתיים. בנייתו של הפרויקט התת-קרקעי החלה ב-2013, והפקת היהלומים בו הייתה אמורה להתחיל בשנת 2021.

 

הפרויקט הפך את מכרה היהלומים ונשיה למכרה תת-קרקעי, וצפוי להאריך את חיי המכרה ב-23 שנה, עד שנת 2046. בסך הכל, החברה תעבד במסגרת הפרויקט כ-130 מיליון טון עופרה, המכילה לפי ההערכות קרוב ל-96 מיליון קרט יהלומים. כ-5.9 מיליון קרט לפחות יעובדו במפעל הקיים, שצפוי להפיק כ-4.5 מיליון קרט יהלומי גלם מדי שנה.

 

כריית יהלומים דה בירס
צילום: De Beers

במקביל, דה בירס הקימה מיזם משותף עם חברת כריית היהלומים של אנגולה, אנדיאמה (Endiama). דובר דה בירס, דיוויד ג'ונסון (David Johnson), העניק לאחרונה ריאיון לאתר Rough&Polished, ובו התייחס לפרויקט, ולכמה נושאים נוספים שעל הפרק מבחינת החברה והתעשייה כולה.

 

לאן הגעתם בפרויקט ונשיה התת-קרקעי?

 

הפרויקט ממשיך להתקדם היטב, והשגנו כמה נקודות ציון מרכזיות ב-2022.

 

מתי תתחילו להפיק יהלומים בפרויקט?

 

הפקת היהלומים באתר צפויה להתחיל בהמשך השנה.

 

מה מנע מכם לעמוד ביעד שהוצב תחילה, להתחיל להפיק יהלומים ב-2021?

 

תאריך תחילת הכרייה נדחה בשל כמה גורמים, ובראשם השפעת הקורונה על העובדים, גשמים כבדים ועיכובים בשרשרת האספקה.

 

דה בירס חתמה אשתקד על שני הסכמים להשקעות בחיפושי יהלומים, עם ממשלת אנגולה, באזורים Lunda Norte ו-Lunda Sul. האם יצאתם לדרך?

 

כן, הנחת היסודות בפרויקט הסתיימה ב-2022.

 

מפעל ההפרדה החיצוני במכרה ונשיה
צילום: De Beers

איזה עבודות ביצעתם עד כה באנגולה?

 

שני הגופים שלנו באנגולה התמזגו, הקמנו מיזם משותף עם אנדיאמה (Endiama), והשלמנו את תכנון הפעילויות הבאות. תחילת הפעילויות השטח נדחתה בשל הבחירות באנגולה ותחילת עונת הגשמים.

 

מה דעתכם על סביבת העסקים באנגולה כיום?

 

אנחנו שואבים עידוד מההתקדמות שבוצעה במדינה, כולל שיפור השקיפות בענף כריית היהלומים, והפרדת הסמכויות בין הגופים הממשלתיים הרלוונטיים. גם שמחנו לראות שאנגולה הצטרפה ב-2022 ליוזמות לשקיפות בתעשיות הכרייה (EITI). המשכנו לעבוד עם הממשלה, כדי לקדם סביבת פעילות ידידותית למשקיעים.

 

מה התחזית שלכם לתעשיית יהלומי הגלם ב-2023?

 

אם למדנו משהו בשנים האחרונות, הוא שקשה מאוד לתת תחזיות בעולם חסר ודאות. אחרי כמה שנות שיא בביקוש הצרכני, תעשיית היהלומים מתמודדת עם קשיים חדשים, ובהם אינפלציית שיא בשווקים מרכזיים, שעשויים לפגוע בביקוש במהלך 2023.

 

עם זאת, אנחנו מעודדים מההשתוקקות החזקה והעקבית של צרכנים ליהלומים, ומפתיחתה מחדש של סין בעקבות סגרי הקורונה. כמו תמיד, אנחנו עוקבים מקרוב אחר השפעת גורמי המקרו האלו, ונגיב בהתאם.

 

יהלומי גלם דה בירס
צילום: דה בירס

הפקת היהלומים ב-2022 עלתה על התחזיות

 

דה בירס פרסמה לאחרונה את סיכום כריית היהלומים ברבעון הרביעי ובשנת 2022 כולה. ברבעון הרביעי אשתקד, נפח כריית היהלומים של דה בירס עלה בקרוב ל-6% והסתכם ב-8.2 מיליון קרט.

 

במהלך 2022 כולה, דה בירס הפיקה 34.6 מיליון קרט, נתון גבוה במעט מהתחזית שעמדה על 32-34 מיליון קרט. מדובר בעלייה של 7% לעומת 32.3 מיליון קרט שהחברה הפיקה ב-2021. דה בירס צופה להפיק השנה 30-33 מיליון קרט, בעלות ממוצעת של 80 דולר להפקת קרט יהלומים. החברה השיגה אשתקד מחיר ממוצע של 197 דולר לקרט – עלייה של 35% לעומת 2021. 

 

בוצוואנה הייתה גם ב-2022 יעד היהלומים המוביל של דה בירס, וכריית היהלומים במדינה רשמה עלייה שנתית של 11% ל-5.8 מיליון קרט יהלומי גלם. נפח הכרייה בדרום אפריקה ירד ב-27% ל-0.9 מיליון קרט, בשל המעבר לכרייה תת-קרקעית.

 

קימברליט דה בירס
צילום: דה בירס

ב-20 בפברואר, ייכנס לתפקידו המנכ"ל החדש של דה בירס, אל קוק (Al Cook). הוא יחליף בתפקיד את המנכ"ל היוצא ברוס קליבר (Bruce Cleaver), שימונה ליו"ר-משותף של החברה. קוק כיהן כסגן נשיא תפעולי של החטיבה הבינלאומית לחיפוש והפקת יהלומים בחברת הנפט הלאומית של נורבגיה, Equinor.

 

קטעי הריאיון לקוחים ממאמר מאת מת'יו ניאונגווה (Mathew Nyaungwa), אתר Rough&Polished

 

כתבות נוספות בנושא

דילוג לתוכן