lucara art 5

לוקרה תמכור את יהלום הגלם הגדול בעולם במחצית הראשונה של 2017

חברת היהלומים לוקרה (Lucara) שבה להתמקד ביהלומי הגלם הגדולים ביותר שמצאה עד כה: Rough & Polished מדווח כי חברת הכרייה מתכננת למכור את יהלום לסדי לה רונה (Lesedi La Rona), שמשקלו 1,109 קרט, במחצית הראשונה של 2017.

 

בחודש יוני השנה, היהלום לא מצא קונה במכירה פומבית שערכה סות'ביס (Sotheby's). באותה מכירה, היהלום העצום לא השיג את מחיר המינימום המבוקש, שעמד על 70 מיליון דולר, לאחר שההצעה הגבוהה ביותר שקיבל עמדה על 61 מיליון דולר. "טרם הכרענו מה המנגנון הטוב ביותר לאירוע המכירות. זו לא תהיה מכירה פומבית", אמר נשיא ומנכ"ל לוקרה, וויליאם לאמב (William Lamb). הוא הוסיף כי הפורמט הסביר ביותר יהיה הגשת הצעות, שעשויה להיות גלויה או אנונימית.

 

היהלום, בגודל של כדור טניס, התגלה על ידי לוקרה במכרה קארווה (Karowe) בבוצוואנה, בנובמבר 2015. זהו יהלום הגלם באיכות נוי הגדול ביותר שהתגלה מזה למעלה ממאה שנים, והיהלום באיכות נוי הגדול ביותר שקיים כיום.

כתבות נוספות בנושא

חדשות הענף

דילוג לתוכן