יואל דיל יהלומים

המורשת הצבעונית של יואל דיל

מי אתה, יואל דיל?

 

גדלתי באיטליה, ועליתי ארצה בשנת 2001, מטעמי ציונות ואהבת ישראל. אני דור שני בענף התכשיטים, הזהב והאמנות, עוד מבית אבא. כיום, אני מנהל את העסק לצד אשתי, שהיא שותפתי לדרך. אנחנו רגילים לעבוד ולהתפתח יחד.

 

איך הכל התחיל?

 

כשעליתי ארצה, המטרה שלי הייתה להיבנות בתחום היהלומים. אבל השנה הראשונה בעסק הייתה קשה, אז החלטתי לעבוד בתחילת הדרך בחברה גדולה מאוד, להיכנס לעומק הביזנס וללמוד את התחום.

 

יואל דיל יהלום צהוב
טבעת יהלום צהוב של יואל דיל

ומתי הקמת את החברה?

 

הקמתי את יואל דיל יהלומים באופן רשמי בשנת 2006. נסעתי הרבה לארה"ב, ועם הזמן התחלתי לבקר גם בהונג קונג, והבנתי את הפוטנציאל העסקי של אסיה. זה גם השלב שעברנו מיהלומים לבנים ליהלומי פנסי צבעוניים. כיום, אנחנו מתמחים ביהלומי פנסי, ופעילים רק באסיה.

יואל דיל טבעת יהלום צבעוני
טבעת יהלומים צבעוניים של יואל דיל

למה אסיה?

 

אני מאמין גדול בשוק הזה, הפוטנציאל העסקי שם אדיר. התאהבתי גם במנטליות, ואני מרגיש שם בבית. בשלב הזה בקריירה, אני מרשה לעצמי לבחור במקומות שבהם נכון לי לעבוד.

 

ואיך פונים לאסיה?

 

אשתי שעובדת איתי עוזרת בעיצוב התכשיטים, ובעיקר עיצובים מיוחדים המשובצים ביהלומי פנסי. העיצובים שלנו פונים ספציפית לאסיה: הם מיוחדים, בעלי מוטיבים פרחוניים, לא גדולים מדי, פחות סוליטרים, בלי יהלומים ורודים. זה סגנון מאוד מובהק.

 

יואל דיל טבעות יהלומים
טבעות יהלומי פנסי של יואל דיל

הקורונה השפיעה עליכם?

 

כמובן, זה היה אתגר. רגע לפני פרוץ המגיפה, היינו אמורים להתרחב ולפתוח סניפים בעולם, אבל הקורונה דחתה את התוכניות האלו. משנת 2010, השתתפנו בתערוכות באופן קבוע, ולמדנו תוך כדי תנועה. הקורונה עצרה גם את זה, אבל עכשיו, כשהתערוכות חזרו, אנחנו מתרגשים.

 

הקורונה נתנה לנו גם הזדמנות לרענן את המערכת ולהתחיל מחדש. להבין מה עובד עם הלקוחות שלנו, ומה פחות. למדנו להשקיע בכל תכשיט, ולצ'פר לקוחות. זה היה חשוב, כדי לבנות מחדש ביטחון ביחד.

 

יואל דיל יהלומים צבעוניים
יהלומי פנסי צבעוניים של יואל דיל

אתם מוכרים גם באינטרנט?

 

מכרנו בעבר באינטרנט, אבל זה קצת שעמם אותנו. אבל אנחנו יודעים שחשוב לחזק את השיווק הדיגיטלי. עם זאת, עם יהלומי פנסי, זה עובד קצת אחרת. הצבע מאוד חשוב, וקשה להעביר אותו בתמונות. לכן, אני עדיין תמיד מעדיף שהלקוח ייראה את האבן בעיניים.

כתבות נוספות בנושא

דילוג לתוכן