Media 1 F4FC96FF AD35 42BA 9206 3931C2BB74A4 300x171 1

"אנחנו מישראל, ובטופ העולמי בתחום שלנו. זה סיפוק עצום"

חברת YDI היא חלוצה בענף היהלומים הישראלי. את החברה ייסד בשנת 1946 זרח פלוק, שעלה ארצה מליטא, כחלק מהתנועה הציונית העולמית. הוא עבד והתמחה ביהלומים, והקים מפעל לליטוש יהלומים, שהפך לאחד המובילים בארץ.

 

מאז הקמתה, החברה נוהלה על ידי פלוק ובני משפחתו, שהביאו אותה לשיאים חדשים. עם השנים, המוניטין והסטנדרטים הקפדניים הפכו את YDI למובילה בתחומה. כיום, היא נחשבת לאחת מיצרניות היהלומים הקטנים המובילות בעולם, המספקת יהלומים למותגים בינלאומיים מוכרים. היא בעלת סייט של דה בירס, וקונה יהלומים גם מספקים אחרים, תוך הקפדה על יהלומים ממקור אתי והוגן. זו חברה לא קטנה, עם קרוב ל-50 עובדים.

 

מנכ"ל YDI הוא אורי פלוק, דור שלישי בחברה, ונכדו של המייסד. "אנחנו חברה משפחתית שפועלת מעל 75 שנה. את YDI הקמנו באופן פורמלי ב-2009. עד לשנה זו, לאבי אברהם היה שותף אחר. אני דור שלישי בענף, ועכשיו גם בתי שרה עובדת איתנו, היא כבר הדור הרביעי".

 

צילום: IDI

מה הייחוד שלכם?

 

"אנחנו ייחודיים בישראל, כי אנחנו מתמחים ביהלומים קטנים. החוזקה העיקרית שלנו היא יהלומים במשקל עד קרט, המיועדים לתעשיית התכשיטים. זה די נדיר בתעשייה הישראלית. בעבר היו הרבה חברות כמונו, אך הן עברו ליהלומים גדולים. נשארנו אחת החברות היחידות כאן שמתמחות ביהלומים קטנים", הוא מספר.

 

כספקית מובילה של רשתות תכשיטים, YDI יודעת איך לעבוד עם תכשיטנים. אנשי הצוות מכינים סחורה ממוינת בחבילות ("סרוויס"), וערכות יהלומים בהתאם לתכשיט ("קיטינג"). "יש כאן תעשייה לא קטנה של תכשיטנים שבאים וקונים", מעיד פלוק.

 

צילום: IDI

איך אתם נעזרים בטכנולוגיה?

 

"בייצור יהלומים, יש כל הזמן טכנולוגיות חדשות. זה יקר, אבל בלי ההשקעה הזו הולכים לאחור. אנחנו חייבים להישאר בקדמת הטכנולוגיה כדי להישאר תחרותיים", הוא מאמין. "אנחנו עובדים עם אבנים קטנות, ויש לנו מלאי גדול. זה אומר שיש הרבה לוגיסטיקה, והמחשוב עוזר לנו להתמודד איתה".

 

תחום המחשוב לא זר לאורי. "במקצועי, אני איש מחשבים, בוגר מדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב. אז קל לי להסביר לבית התוכנה מה אני רוצה וצריך. עזרתי גם לפתח את התוכנה שאנחנו עובדים איתה, 'ברק', שפיתחנו בעצמנו אבל היא מוכרת גם בשוק".

 

אתם משתתפים הרבה בתערוכות?

 

"כמובן. אנחנו פונים למקצוענים, וככה יוצרים ומטפחים קשרים, פנים מול פנים. להבדיל מרוב חברות היהלומים, תערוכות לא נמדדות מבחינתנו במכירות. אף אחד לא קונה יהלומים קטנים בתערוכה. כשצריך 100 קרט יהלומים קטנים, אנשים לא יושבים ובוחנים כל אבן. הם רואים דוגמאות, מתרשמים מהחברה. וזו מבחינתי מכירה בתערוכה. מה גם שתמיד צריך לפגוש לקוחות, והרי אי אפשר לבקר את כולם. אז בתערוכה אנחנו פוגשים את כל מי שצריך, זה חשוב מאוד".

 

צילום: Instagram/ydi_jewelry

מה אתה צופה לשנה הקרובה?

 

"השנה נפתחה עם הסרת הגבלות הקורונה בסין, שהייתה סגורה הרמטית לעסקי היהלומים ב-3 השנים האחרונות. כולנו הרגשנו את זה מאוד. אני מקווה שפתיחת השערים, והעובדה שהסינים יכולים כעת לנסוע להונג קונג ושאר העולם, יפצו על השנה הפחות טובה שצפויה באמריקה".

 

צילום: Instagram/ydi_jewelry

מה אתה אוהב בעבודה, מה משמח אותך?

 

"לפני הכל, משמח אותי שאנחנו 40 משפחות כאן, שמתפרנסות מהענף שכבר הספידו בישראל. ענף היהלומים מתחדש כל הזמן, לא רק אצלנו. התעשייה די עזבה את ישראל, והפכנו בעיקר למשווקים. אבל כל הזמן צצים דברים חדשים. אז אני גאה בעובדה שאנחנו יושבים בישראל, ושאנחנו בטופ של החברות שעוסקות ביהלומים קטנים. יש 10-20 חברות כאלו, ואנחנו אחת מהן. זה סיפוק עצום, ואני מקווה שזה יישאר ככה. השוק גדול וצומח, ואנחנו מקווים שנוכל בעזרת השם להמשיך ולצמוח".

 

צילום: Instagram/ydi_jewelry

 

 

כתבות נוספות בנושא

דילוג לתוכן