searching internet art 44

הושק מיזם ג'יימס אלן – שת"פ בין יהלומנים ישראלים לאתר אינטרנט

מיזם שיתוף הפעולה בין מכון היהלומים הישראלי ואתר האינטרנט לשיווק תכשיטים ג'יימס אלן יצא לדרך. טקס ההשקה התקיים היום (4/4/2016) בבורסת היהלומים בנוכחות ראשי הענף ויהלומנים רבים שגדשו את האולם.

שמואל שניצר
צילום:IDI

"אנו חונכים מיזם חשוב לענף היהלומים הישראלי" אמר יו"ר מכון היהלומים, שמואל שניצר, "השקת שיתוף פעולה בין מכון היהלומים הישראלי, היהלומנים הישראלים ואתר האינטרנט המוביל ג'יימס אלן, ליצירת פלטפורמה באמצעותה יאפשר מכון היהלומים לכל היהלומנים, גדולים כקטנים להגיע עד לצרכן הסופי.
עצם פריחתו של האתר ג'יימס אלן מלמדת שיעור חשוב בשיווק, שכן דווקא בתקופת המשבר הפיננסי הגולובלי, שפרץ ברבעון האחרון של 2008, בשעה שהמכירות צללו בשיעורים דו ספרתיים, עלו המכירות באתר ג'יימס אלן באופן שמעותי. אין כמו תופעה זו כדי ללמד אותנו, שדווקא בזמנים כאלה חייבים לפרוץ את הגדרות ולמצוא דרכי שיווק נכונות לרוח התקופה."

הפעילות ליצירת המיזם החלה כבר למעלה משנה, הודות ליוזמתה של סמכ"לית השיווק של מכון היהלומים אירה צרלינה שמצאה שיהלומנים ישראלים מתקשים בשיווק באינטרנט. בברכתו של מנכ"ל המכון, אלי אבידר, ויו"ר שקדם לי, מוטי גנץ, בדקה אירה את הסוגיה לעומק והמיזם התחיל לרקום עור וגידים בהובלתו של יורם דבש, כיום נשיא הבורסה ועל כך נתונה לו תודתנו. כיו"ר מכון היהלומים אני גאה לעמוד באירוע זה. בימים אלו אנו זקוקים יותר מכל להתחדשות, לחשיבה מחוץ לקופסה ולזריקת מרץ שתאפשר לנו להתמודד טוב יותר עם תנאי השוק."

יורם דבש
צילום:IDI

"לא כולם מוכרים דרך האינטרנט אבל חשוב שנהייה כנים עם עצמנו ונבין שהעולם השתנה ואנחנו כבורסה, צריכים להיות רלוונטיים במציאות הזאת, לא במקום אלא בנוסף לשיטות העבודה המסורתיות שלנו" אמר נשיא בורסת היהלומים, יורם דבש. "אנחנו משתנים: פעם לא הסכמנו שנושא התכשיטים יעלה בכלל על סדר היום וכעת אנו תומכים בחברי בורסה שעוסקים בתכשיטים, פעם קיבלנו קניינים במשרדים ובאולם המסחר ובעשר השנים האחרונות אנחנו יוצאים לפגוש קניינים בתערוכות. כיום אנו יוצאים לפגוש את הצרכן הסופי באינטרנט."

אירה צרלינה
צילום:IDI

מנכ"לית השיווק של מכון היהלומים, אירה צרלינה, הציגה את המיזם ואמרה כי: "מחלקת השיווק עוסקת בד"כ באיגוד חברות יהלומים לתצוגה בתערוכות. חשבנו על דרכים לאפשר ליהלומנים הישראלים לגשת ישירות לצרכן הסופי. מניסיוננו אנו יודעים שלחברה בודדת קשה מאד להתחבר ישירות לצרכן הסופי באמצעות האינטרנט.
במיזם זה אנו מקבצים את היהלומנים יחד ומשמשים צינור מול האתר של ג'יימס אלן. למעשה האתר של ג'יימס אלן עובד רק מול מכון היהלומים ואנחנו מרכזים את היהלומנים מולו.
למי מתאימה העבודה באתר? העבודה באתר של ג'יימס אלן מתאימה לכל מי שיש לו מלאי של יהלומים, מלאי של תעודות יהלומים, מערכת ממוחשבת לניהול מלאי וגם מי שעובד עם קובץ אקסל פשוט. כמה זה עולה לכם? שום דבר. ההצטרפות והליווי המקצועי הנעשה ע"י צוות השיווק הוא ללא תשלום. על מנת להקל על תשלום השילוח, עשינו עבודת הכנה עם חברת שילוח על מנת להוזיל את עלויות המשלוח. כל התהליך נעשה בצמוד לצוות השיווק של מכון היהלומים וכל יהלומן מקבל הדרכה אישית כיצד לעבוד באתר. בהזדמנות זו אני רוצה להודות למנכ"ל מכון היהלומים, אלי אבידר, לתומר שלוי מחברת סגומה ולצוות שלי, בלעדיכם כל הפרוייקט לא היה קורה."

עודד אידלמן
צילום:IDI

מנכ"ל r2net עודד אידלמן סיפר על האתר ג'יימס "זהו האתר השני בגודלו בעולם העוסק במכירות תכשיטים באינטרנט. החברה נוסדה בשנת 2006 ומרכזה בישראל וכוללת 300 עובדים בכל העולם. ג'יימס אלן מוכרת בהרבה מדינות מגוון רחב של סוגי יהלומים, מרבעי קרטים לעגילים ועד 15 קרט לתליונים אבל עיקר המכירות הן טבעות אירוסין.
אנו משקיעים מאמצים וכספים רבים בהבאת לקוחות לאתר. חלק מאסטרטגיית השיווק שמה דגש על המראה ועל כן אנחנו מבצעים, בעזרת חברת סגומה, צילום ווידאו של כל תכשיט כדי שהלקוח יוכל להתרשם ישירות מהמוצר אותו רוכש. אנחנו משווקים תכשיטים ולא יהלומים בתפזורת, היהלומים משובצים בתכשיטים וכך הם מוצגים ללקוחות. חשוב כי היהלומים שאתם מוסרים למכירה בג'יימס אלן יהיו בלעדיים וזמינים. אנו מבקשים שהיהלומים שיוצגו אצלנו לא יוצגו באתרי B2C אחרים ושיהיו בזמינות ללקוחות.
לאחרונה שמנו לב כי יהלומנים ישראלים רבים עוסקים ביהלומים צבעוניים. על כן עיצבנו מחדש את החלק באתר בו מוצגים יהלומים צבעוניים ומכירות היהלומים הצבעוניים עלו."

עודד אידלמן
צילום:IDI

המנכ"ל המשותף לבורסת היהלומים ולמכון היהלומים אלי אבידר הודה בדבריו לעושים במלאכה: "תודה ליורם דבש על הדחיפה לפרוייקט, עוד בטרם היבחרו לנשיא הבורסה. ברגע שנבחר לנשיא הבורסה קיבל אחריות על הפרוייקט וביקש לראות את ההשקה מוקדם ככל האפשר.

תודה למועצת המנהלים של המכון היהלומים. מכון היהלומים הוא גוף שהיה תמיד פורץ דרך בתחומי השיווק הבינלאומי והוא מוביל ובונה את הדרך עבור חברות קטנות ובינוניות להשתתפות בתערוכות בחו"ל. מועצת המנהלים נתנה את בירכתה לפרוייקט ג'יימס אלן ותיקצבה אותו בהתאם, על מנת שנוכל להגיע לשלב זה.

תודות לעודד אידלמן מנכ"ל r2net שהיה מתחילת הדרך הרוח החיה בחברה. בכל המגעים איתם מצאנו אותו ואת עמיתיו, קשובים לצרכי החברות הישראליות ורצון אמיתי שפרוייקט זה יצליח.

חשוב לומר שפרוייקט זה הובא אלינו ע"י אירה צרלינה, סמנכ"לית השיווק של מכון היהלומים מייד עם כניסתה לתפקיד. לא עשינו לה חיים קלים ושאלנו כמה ולמה אבל היא התעקשה וטוב שכך. אני רוצה להודות גם לצוות השיווק, חנה, דנה, וקורדולה, לעו"ד אביאל אליה שעומד מאחורי הצד המשפטי בפרוייקט ורו"ח אברהם בן שיטרית שעומד מאחורי הצד הפיננסי.

ולסיום תודה לנותני החסות לאירוע זה, חברת סגומה הפועלת איתנו במיזם ולחברת המשקאות חינאווי מרחוב היצירה 18 במתחם הבורסה המאפשרים לנו לקיים לאחר האירוע "שעת בירה ומצב רוח".

ליהלומנים המעוניינים להצטרף לפרוייקט ולשמוע עוד פרטים יש ליצור קשר עם מחלקת השיווק של מכון היהלומים בטלפון 25060.

מאת: איריס הורטמן

כתבות נוספות בנושא

חדשות הענף

דילוג לתוכן