דה בירס (De Beers) מתכננת על פי הדיווחים לבצע בשנתיים הקרובות שינויים במותג היהלומים פוראבמרק (Forevermark). במכתב ששלחה למפיצים, נכתב כי פוראברמרק ייבנה מחדש באופן אקסלוסיבי כמותג תכשיטי יהלומים – ולא כמותג של יהלומים לא משובצים, כפי שהיה עד היום.
וזה לא הכל. המבנה החדש של המותג יהיה זמין (לפחות בהתחלה) רק בהודו, שהיא בעלת "הפוטנציאל המסחרי" הגדול ביותר למהלך החדש, כך מאמינים בדה בירס. המשמעות היא שפוראברמרק כבר לא יופץ בארה"ב ובסין, שהם שני השווקים הגדולים ביותר של תעשיית היהלומים במונחי מכירות.
פוראברמרק, המקדם יהלומים טבעיים בלבד, רשם באופן עקבי ביצועים טובים יותר בהודו, עם גידול דו-ספרתי במכירות בכל אחת משלוש השנים האחרונות. אפילו בשנת 2023, שהייתה קשה לעולם המסחר ביהלומים, המכירות של פוראבמרק בהודו צמחו ב-15-20%, בזכות חוזקת השוק בעונת החגים והחתונות החשובה.
במהלך ריאיון שהעניק בינואר למגזין "סוליטר", צפה סגן נשיא פוראברמרק הודו, אמיט פרטיהארי (Amit Pratihari), כי שוק תכשיטי היהלומים הטבעיים בארצו יצמח ב-150% עד תחילת העשור הבא, ויגיע לשווי של 18 מיליארד דולר. פרטיהארי ציין כי הודו נותרה "נקודת אור" עבור התעשייה בכללותה, וצפה כי היסודות החיוביים של הביקוש יובילו לכך שהמכירות בהודו רק ימשיכו לעלות.
חברת טיטאן (Titan), קונגלומרט התכשיטים הגדול בהודו, רשמה מגמה דומה. החברה-האם של מותגי התכשיטים Tanishq, קרטליין (CaratLane) וזויה (Zoya), הגדילה את המכירות ב-32% בשנת הכספים שהסתיימה במרץ 2022, וב-41% בשנת הכספים שאחריה. החברה טרם פרסמה את נתוני שנת הכספים 2024, אך מהדוחות הרבעוניים עולה כי החברה צפויה לרשום השנה שוב צמיחה שנתית של 20% ומעלה.
בשיחת אנליסטים בפברואר, הנהלת טיטאן מסרה כי "צרכנים [בהודו] כבר קונים תכשיטי זהב… אך בכל הנוגע ל[תכשיטים] משובצים בטווח המחירים של עד 600 דולר, יש מקום להרחבת השוק… הסגמנט הזה הולך ומתגבש ככל שהזמן עובר", והוסיף כי "ככל שהודו תהפוך לאמידה יותר, ההיבט של תכשיטי יהלומים [יעבוד] לטובתנו".
לשם סדרי הגודל, טיטאן מכרה תכשיטים (לא כולל שעונים, משקפיים ומטילים) בשווי כ-4 מיליארד דולר נטו בשנת הכספים שהסתיימה במרץ 2023, שבה החברה העריכה כי הנתח שלה ב"שוק התכשיטים ההודי" עמד על 7%. אם הנתון מדויק, הרי שהשווי של שוק התכשיטים ההודי הוא כ-55 מיליארד דולר (כלומר, כ-15-20% מהמכירות בעולם).
רוב מכירות התכשיטים בהודו הן עדיין של תכשיטי זהב, ותכשיטי יהלומים אחראים על פי ההערכות ל-10-15% משווי המכירות הכולל. עם זאת, יהלומים הפכו לקטגוריה הולכת וגדלה בהודו, ועל פי ההערכות שוק תכשיטי היהלומים של הודו רושם את שיעור הצמיחה המהיר ביותר מבין השווקים הגדולים בעולם (כי השוק האמריקאי כבר מפותח, וסין מתמודדת עם האטה מבנית).
ברמת המקרו הכלכלית, הודו צפויה להיות הכלכלה הגדולה היחידה בעולם שתרשום השנה שיעור צמיחה של מעל 5%. שוק ההון ההודי נסחר כעת ברמות שיא היסטוריות, אחרי שעלה ב-35% בשנה החולפת. ברבעון הראשון של 2024, היקף הכספים שגויסו בהנפקות ציבוריות בהודו רשם צמיחה עצומה של פי 12.
מאת פול זימניסקי, פורסם באתר GJEPC