תעשיית היהלומים בסין צפויה להתאושש בשנת 2023, אחרי תקופת המיתון שנגרמה בשל מגפת הקורונה, כך מציין אנליסט היהלומים האמריקאי פול זימניסקי.
בעשור שקדם למגפת הקורונה, הביקוש לתכשיטי יהלומים בסין רבתי צמח בשיעור שנתי מורכב של כ-10% (שווה ערך דולרי), כך עולה מהניתוח של זימניסקי. זאת, לעומת צמיחה בשיעור חד-ספרתי נמוך עד בינוני שרשמה תעשיית תכשיטי היהלומים העולמית. נתון זה הפך את סין לשוק הגדול הצומח הכי מהר בתעשייה. כעת, אחרי המיתון שנגרם בשל הקורונה בשנים 2019-2022, שוק היהלומים הסיני מצוי בעמדה טובה להתאושש ב-2023.
בחודשיים הראשונים של 2023, רשת התכשיטים צ'או סנג סנג (Chow Sang Sang) רשמה זינוק שנתי של 89% ו-26% במכירות, בשווקים של הונג קונג-מקאו ושל סין, בהתאמה. בסוף מרץ, הנהלת החברה מסרה כי "נראה כי ההשפעה הגרועה ביותר של הקורונה מאחורינו… (מה) שמציב את קמעונאות התכשיטים והשעונים (בסין) במסלול להתאוששות חזקה".
LVMH, קונצרן היוקרה הגדול בעולם, שרבע מהמכירות שלו הן בסין, הצביע על סימנים חיוביים בסוף ינואר, במקאו במיוחד, שהיה השוק הראשון בסין רבתי שנפתח (מקאו כבר אינה דורשת מבעלי אזרחות סינית להציג בדיקות קורונה). ההנהלה מסרה באופן מעודד כי "העסקים חזרו, הסינים קונים… החנויות מלאות… זה באמת חזר בקצב חזק מאוד… יש לנו את כל הסיבות להיות בטוחים ואנחנו אכן אופטימיים בנוגע לשוק הסיני".
עם זאת, החברה ציינה גם כי תנועת הקונים בחנויות עדיין נמוכה ב-40% מהרמות שנרשמו ב-2019 (עם זאת, בדצמבר 2022 התנועה הייתה נמוכה ב-85% לעומת נתוני 2019). כמו כן, LVMH הזהירה כי התיירות היוצאת מסין ככל הנראה תישאר חלשה בעתיד הקרוב, לאור המשך הגבלת הנסיעות הבינלאומיות.
יו"ר LVMH, ברנאר ארנו, אמר כי "אני לא חושב שיהיו לנו כל כך הרבה תיירים מסין (באירופה) לפני המחצית השנייה של השנה… זה הולך לקחת קצת זמן". הוא הוסיף כי "כ-90% מהביקוש של הצרכנים הסינים נכון לעכשיו הוא בסין עצמה… (אבל) השוק הסיני גדול יותר ממה שהיה ב-2019… יש כיום יותר לקוחות ממספרם בשנת 2019".
במבט רחוק יותר, בטווח הבינוני הביקוש ליהלומים ותכשיטים בסין ייהנה מתוכניות תמריצים ממשלתיות לעידוד הצריכה, ובמיוחד התכנית ל"אסטרטגיה דו-מערכתית" (Dual Circulation Strategy) ו"תוכנית החומש ה-14". הראשונה היא מדיניות כלכלית סינית שיושמה בתחילת 2020 כדי להמריץ את הצריכה המקומית תוך שמירה על סחר בינלאומי והשקעות זרות, והשנייה היא האחרונה בסדרה של יוזמות לפיתוח חברתי וכלכלי, שיושמה לראשונה על ידי הממשלה ב-1953.
חברות תכשיטים גדולות בסין, ובהן צ'או סנג סנג (Chow Sang Sang) והמתחרה הגדולה ביותר שלה, צ'או טאי פוק ((Chow Tai Fook), מהמרות על עתיד מזהיר, בעזרת אסטרטגיות אגרסיביות להרחבת רשת חנויות התכשיטים. מאז 2019, צ'או סנג סנג הגדילה את מספר החנויות שלה ב-61%, ואילו צ'או טאי פוק הגדילה את מספר החנויות ב-127%.
שתי החברות ציינו כי בכוונתן להמשיך ב"התרחבות המתמדת", המכוונת בעיקר לערים בינוניות וקטנות יותר בסין, הצומחות במהירות. כיום, על פי הערכות שונות, יש בסין לא פחות מ-200 ערים עם אוכלוסיה של מעל מיליון בני אדם.
מאת פול זימניסקי, התפרסם באתר GJEPC