vmk special green diamond art 6012260

יהלומים ירוקים

יהלומים בצבע ירוק הם תוצאה של מגע של היהלום עם קרינה. כדי להנפיק באופן טבעי יהלומים ירוקים צריך לחכות לסיומו של תהליך בן מיליוני שנים, מה שקורה לרוב כאשר יהלום בהתפתחות נחשף לחלקיקי אלפא בתרכובות אורניום או במי תהום. תרכובות אלפא הופכות את פני השטח של היהלום לירוקים, אולם אם קרני בטא וגאמה גם הן פוגעות ביהלום, הוא יקבל גוון ירוק עמוק יותר. רק שבריר אחוז מהיהלומים הופכים ירוקים לחלוטין.

 

יהלומים ירוקים אמיתיים הם נדירים ביותר ורק מספר בודד מוכרים לעולם. הגדול והמפורסם ביותר הוא ה- Dresden Green שבמשקל 40.70 קרט, שנכרה בגולקונדה שבהודו במאה ה-18. סוחר היהלומים מרקוס מוזס (Marcus Moses) הביא אותו לאנגליה על מנת למכור אותו למלך, אולם זה סירב לקנותו, ובשנת 1741 היהלום נמכר לפרדריק אוגוסטוס השני (Frederick Augustus II). מאז נותר היהלום בדרזדן, מלבד במהלך מלחמת העולם השנייה, אז נשמר בכספת הירוקה של מוסקבה על מנת שלא יאונה לו כל רע.

 

יהלום ירוק מפורסם נוסף הוא ה- Ocean Dream Diamond, היהלום היחידי שקיבל אישור מהמכון הגמולוגי של ארה"ב (GIA – Gemological Institute of America) כ-Fancy Deep Blue-Green. מעט ידוע על יהלום זה מלבד משקלו – 5.51 קרט – ומלבד העובדה כי הוא נכרה במרכז אפריקה.

 

היהלום הירוק Gruosi שקל 100 קרט כשנכרה בדרום אפריקה. לאחר חיתוך וליטוש הוא הפך ליהלום בצורת כרית במשקל 25 קרט, עם בהירות שמתוארת כ"כמעט ללא רבב". בעליו הוא פוואז גרוסי (Fawaz Gruosi), שרכש אותו ב-1998 והציב אותו בטבעת, מוקף ביהלומים שחורים קטנים יותר.

 

נדיר ביותר למצוא יהלומים ירוקים במכירות פומביות. ב-2009, בית המכירות סות'ביס (Sotheby's) שבז'נבה מכר יהלום ירוק Fancy Vivid במשקל 2.52 קרט – ה- Fancy Vividהירוק הגדול ביותר שאי פעם הופיע במכירה פומבית, לפי החברה. היהלום, שמשובץ בטבעת, נמכר בעבור 3.52 מיליון דולר.

כתבות נוספות בנושא

דילוג לתוכן