תהליך קימברלי (KP) פרסם את הנתונים המסמכים את תפוקת הייצור בתעשיית היהלומים העולמית ב-2012, לפיהם גם השנה בוצואנה היא מפיקת היהלומים הגדולה ביותר במונחי ערך, ואילו רוסיה הצליחה לחזור ולעמוד בראש הדירוג של מפיקות היהלומים במונחי נפח.
למרות שבוצואנה ניצבת בראש הדירוג במונחי ערך, במונחי נפח היא הפיקה ב-2012 רק 20.554 מיליון קרט, המהווים ירידה בשיעור של 10% לעומת 2011. גם במונחי ערך דולרי נרשמה ירידה משנה לשנה של 24% ל-2.98 מיליארד דולר. גם מיקומה של רוסיה בראש הדירוג במונחי נפח אינו מסגיר את הנתונים הפחות טובים, וב-2012 ירדה הפקת היהלומים של המדינה ב-0.6% משנה לשנה והסתכמה ב-34.927 מיליון קרט. עם זאת, הערך הדולרי של היהלומים שכרתה המדינה עלה ב-7% ל-2.87 מיליארד דולר, כמעט כמו הערך השנתי של בוצואנה.
על פי הדיווח שפורסם ב-Rough and Polished עולה עוד, כי במקום השלישי ברשימת המדינות המפיקות ניצבת קנדה, עם 10.45 מיליון קרט יהלומי גלם ב-2012, בשווי של 2 מיליארד דולר.
כתבות נוספות בנושא