יהלום גלם ענק רוסיה

אלרוסה מכרה בישראל יהלומים גדולים בשווי 9.3 מיליון דולר

ענקית הכרייה הרוסית אלרוסה (Alrosa) ערכה בשבוע שעבר מכירה פומבית ראשונה לשנת 2019 בבורסת היהלומים הישראלית ברמת גן, שבה העמידה למכירה יהלומי גלם בגדלים מיוחדים (10.8 קרט ומעלה). בסך הכל, מכרה אלרוסה 92 יהלומי גלם גדולים במשקל כולל של מעל 1,700 קרט, ורשמה הכנסות של 9.3 מיליון דולר.

 

המשרד הראשי של אלרוסה במירני
צילום: Alrosa

מחברת היהלומים הרוסית נמסר כי יותר מ-30 חברות רכשו פריטים במכירה. ב-2018, החברה ערכה בישראל שש מכירות פומביות של יהלומי גלם בגדלים מיוחדים, שבהן רשמה הכנסות של קרוב ל-90 מיליון דולר. אלרוסה תערוך בישראל ארבע מכירות פומביות נוספות במהלך 2019.

 

בנייני הבורסה רמת גן
צילום: IDI המכון הישראלי ליהלומים

מנהל ארגון המכירות המאוחד (USO) של אלרוסה, יבגני אגוריב (Evgeny Agureev), אמר כי "חברות מקומיות, שרובן מתמחות ביהלומי גלם גדולים, השתתפו במכירה הפומבית, וכן נציגים נוספים של שוק היהלומים העולמי. הזמנו יותר מ-100 חברות. המכירה הפומבית רשמה תוצאות טובות, הביקוש למוצרינו בשוק הישראלי שומר על יציבות".

 

 

כתבות נוספות בנושא

דילוג לתוכן