dubai art 19

KP רוצה לשתף פעולה עם ה-OECD בנוגע ליהלומי גלם שמקורם באפריקה

אחמד בין-סוליאם (Ahmed Bin Sulayem), יו״ר מועצת תהליך קימברלי (KP) לשנת 2016, הזמין את ה-OECD לשתף פעולה ולסייע בתחום הערכת יהלומי גלם בדגש על ההבטחה, כי מדינות מפיקות יהלומים באפריקה יקבלו נתח הוגן מערך היהלומים שמיוצרים במדינתם.

במכתב ששלח יו״ר KP נכתב עוד, כי ה-OECD הביע את נכונותו לבחון שיתוף פעולה עם המועצה וחבריה, ויעדכן בנושא את משתתפי המפגש השנתי של המועצה שיתקיים ב-23 במאי בדובאי, במטרה לבנות בסיס תמיכה רחב בקרב רוב המדינות היצרניות כמו גם בעלי עניין אחרים.

״בדיון על סחר הוגן ותוכנית ההטבות לאוכולוסיה המקומית באפריקה, הטיעון שמושמע לעיתים קרובות הוא שמדינות מפיקות יהלומים באפריקה אינן מקבלות חלק הוגן ביהלומיהן. אחרי הכל, 65% מתפוקת היהלומים העולמית מגיע מאפריקה. בעולם יותר גלובלי, שבו המפתח הוא התנהלות עסקית אחראית, יש להקדיש מאמצים ולמצוא דרכים לשפר את התנאים וההטבות עבור מדינות אפריקה״, כתב בין-סוליאם והוסיף, כי יאסוף מומחים לחקירת סוגיה מורכבת זו במועצה הקרובה, אשר תהיה פתוחה כבעבר לכלל חברי ומשקיפי המועצה.

כתבות נוספות בנושא

חדשות הענף

דילוג לתוכן