חדשות טובות לענקית היהלומים דה בירס (De Beers): החברה מדווחת כי הכנסותיה ב-2016 זינקו בכ-30% והסתכמו ב-6.1 מיליארד דולר, בזכות עלייה של 37% במכירות יהלומי הגלם, שהסתכמו ב-5.6 מיליארד דולר, כך דווח ב-IDEX Online.
חברת הכרייה דיווחה עוד כי נפח המכירות הכולל עלה ב-50%, והסתכם ב-30 מיליון קרט – לעומת 19.9 מיליון קרט ב-2015. עם זאת, המחיר לקרט יהלומים ירד מ-207 דולר לקרט ב-2015 ל-187 דולר לקרט אשתקד, "ומשקף את מדד מחירי הגלם, הנמוך בממוצע ב-13%, אשר התקזז במידת מה עם תמהיל מכירות משופר", כך דווח.
לדברי דה בירס, "התנאים המקרו-כלכליים המחזקים את הביקוש הצרכני ליהלומים שמרו בסך הכל על יציבות, וארה"ב צפויה להמשיך להיות המנוע העיקרי של הצמיחה העולמית ב-2017. עם זאת, מידת ההצלחה העולמית תלויה במספר גורמים מקרו-כלכליים, ובהם הממשל החדש בארה"ב, כוחו של הדולר האמריקאי, המשפיע על הביקוש הצרכני, הביצועים הכלכליים בסין, השפעות ביטול השטרות בהודו, והתחושות בעקבות עונת המכירות הקמעונאיות העיקרית לרגל השנה החדשה בארה"ב ובסין".
בנוסף, דווח כי הפקת יהלומי הגלם של דה בירס ירדה אשתקד ב-5% ל-27.3 מיליון קרט, לעומת 28.7 מיליון קרט ב-2015. דבצוואנה (Debswana) שמרה על רמות ההפקה שנרשמו ב-2015, עם 20.5 מיליון קרט יהלומים; הפקת היהלומים בג'וואננג (Jwaneng) עלתה ב-23%; ההפקה באורפה (Orapa) הייתה נמוכה ב-20%. הפקת היהלומים של חברת נמדב (Namdeb) ירדה ב-11%. בדרום אפריקה, ירדה הפקת היהלומים של דה בירס ב-9% ל-4.2 מיליון קרט, ואילו בקנדה היקף ההפקה ירד ב-45% והסתכם במיליון קרט.







