נשיא אלרוסה, אנדריי זרקוב (Andrey Zharkov), יהיה אורח כבוד בשבוע היהלומים הבינלאומי, שייערך ב-13-16 בפברואר 2017 בבורסת היהלומים הישראלית. ביקורו ייערך במקביל לפתיחת מרכז הטנדרים הבינלאומי בבורסת היהלומים הישראלית, שיארח טנדרים של גלם ומלוטש מצד מפיקות גלם וסוחרי יהלומים.
במהלך שהותו בישראל, זרקוב ייפגש עם מנהיגי בורסת היהלומים הישראלית על מנת לדון בתנאים של מזכר ההבנות שנחתם בשנה שעברה, ומקדם שיתוף פעולה במגוון תחומים בין הבורסה ואלרוסה. זרקוב גם ייפגש עם קבוצת חברות מובילות בבורסת היהלומים, כדי להציג בפניהן את חזונה של אלרוסה לשנים הקרובות, ולאתגרים הניצבים בפני תעשיית היהלומים העולמית.
נשיא בורסת היהלומים הישראלית, יורם דבש, מסר כי הוא מברך על ביקורו של הנשיא זרקוב בשבוע היהלומים הבינלאומי. "אלרוסה היא שחקנית מאוד משמעותית בסוג היהלומים שהתעשייה הישראלית מתמקדת בהם. בשנים האחרונות, אלרוסה סיפקה כמות הולכת וגדלה של יהלומים אלו לשוק הישראלי, ואנחנו שואפים להרחיב את המסחר הזה".
נשיא ומנכ"ל אלרוסה, אנדריי זרקוב, מסר: "אני שמח מאוד להשתתף בשבוע היהלומים הבינלאומי בישראל. זו תהיה הזמנות מצוינת לדון בסוגיות שיש לנו עניין משותף בהן, עם מנהיגי הבורסה ועם לקוחות פוטנציאליים וקיימים, וכן להציג את תכניותיה של אלרוסה למול האתגרים הנוכחיים והעתידיים שעמם אנחנו מתמודדים".
אלרוסה היא מפיקת הגלם הגדולה בעולם במונחי קרט. החברה מעורבת בחיפושים, בהפקה ובמכירה של יהלומי גלם. הפעילויות של אלרוסה ממוקמות ברפובליקת סאחה (יקוטיה), ובמחוז ארכנגלסק. בשנת 2015, החברה הפיקה 38.3 מיליון קרט יהלומי גלם, והכנסותיה הסתכמו בכ-224.5 מיליון רובל.
שבוע היהלומים הבינלאומי, שייערך בפעם השישית, צפוי למשוך מאות קניינים של גלם ומלוטש מרחבי העולם. שבוע היהלומים הקרוב ייערך בפורמט חדש, שיכלול יום שיוקדש לפגישות מתוכננות או לסיורים לא תשלום באתרי תיירות בישראל.











