ליטוש יהלומים מעבדה

מדענים גילו דרך לעקם יהלומי מעבדה

צוות חוקרים מאוניברסיטת MIT, האוניברסיטה הטכנולוגית נאניאנג (Nanyang) בסינגפור והאוניברסיטה בהונג קונג הצליחו לייצר יהלומי מעבדה קטנים שניתן לכופף ולמתוח לפני שהם חוזרים לצורתם המקורית. כידוע, יהלומים טבעיים הם החומר הקשה ביותר בטבע, וכל ניסיון לכופף אותם יסתיים בשבירתם.

 

במסגרת המחקר, שעיקריו פורסמו בגיליון האחרון של מגזין Science, לקחו החוקרים יהלומים מלאכותיים קטנטנים בצורת סיכות, ותקעו בהם סיכות זעירות. לאחר החדרת הסיכות ביהלומים הזעירים, גילו המדענים כי ניתן לעקם ולמתוח את היהלומים הללו לרמה של 9%, מבלי שיישברו. לדברי החוקרים, נתון זה מתקרב לגבול התיאורטי של גמישות היהלומים.

 

לפריצת הדרך הזו עשויות להיות כמה השלכות: בעתיד, רופאים יוכלו להשתמש בננו-היהלומים הללו כדי לרפא תאים סרטניים. בנוסף, יהלומים אלו עשויים לשמש לקידוד נתונים במערכת מחשב, או לשפר את מידת הדיוק של מכונות MRI.

 

 

כתבות נוספות בנושא

דילוג לתוכן