הביקוש ליהלומי גלם עלה ברבעון הראשון של השנה לעומת הרבעון שקדם לו, וכן לעומת הרבעון הראשון של 2016, כך עולה מדו"ח עדכני של אנליסט היהלומים פול זימניסקי (Paul Zimnisky), כפי שמתפרסם באתר Mining Weekly.
על פי אותו ניתוח, "עונת חג מולד בינונית יחסית בשנת 2016 התאזנה עם מכירות חזקות לרגל ראש השנה הסיני של 2017, שהניעו את הביקוש העונתי לשם חידוש מלאי". חותכי יהלומים בהודו התחילו להציג "סימני התאוששות לאחר ההלם הראשוני מרפורמת המטבע" בנובמבר 2016.
בנוסף, נכתב כי "הגידול בביקוש השנה צפוי להגיע מהשוק האמריקאי שלאחר הבחירות, עם שיעור תעסוקה יציב ושוק מניות המצוי בשיא כל הזמנים, היוצרים סנטימנט חיובי שצריך לתרגם להוצאות פנויות". הודו צפויה גם לרשום שיפור שנתי, "בשעה שהביקוש המקומי לתכשיטים חוזר לעצמו, לאחר שהשוק עיכל את השפעת רפורמת המטבע , במיוחד במחצית השנייה של השנה".
עד כה השנה, מחירי יהלומי הגלם עלו ב-0.9%, ומחירי היהלומים המלוטשים רשמו ירידה של 4.1%.







