ענקית היהלומים דה בירס (De Beers) עורכת בימים אלו ניסוי מעניין במכרה היהלומים גאצ'ו קיו (Gahcho Kue) בקנדה. מטרת הניסוי: לבדוק אם כלב רובוט מסוגל לבצע חלק מהמשימות השגרתיות שלרוב מוטלות על עמיתיו האנושיים, כפי שדווח ב-IDEX Online.

הרובוט בעל 4 רגליים, וקיבל כמה משימות, ובהן קריאת מונים, בדיקת נזילות ובדיקת מערכות גילוי אש. כמו כן, נבדקו יכולתו של ספוט לטפס במדרגות, וכן "לעבוד באופן עצמאי, בהתאם לנתיב בדיקה שתוכנת מראש, לצלם תמונות סטילס, וכן צילומי וידיאו ותמונות תרמוגרפיות ונתונים אקוסטיים". ספוט יכול לעבוד בתנאי מזג אוויר לחים ומאובקים, ובטמפרטורה של עד 40 מעלות צלזיוס מתחת לאפס.

דובר מטעם דה בירס מסר בתגובה כי "שכרנו שני רובוטים מסוג ספוט לתקופה של שנה, כדי לקבוע אם ניתן להיעזר בהם לביצוע משימות קבועות, או כאלו שעלולות לסכן את העובדים".