ענקית היהלומים דה בירס (De Beers) הותירה על כנה את תחזית הפקת היהלומים לשנת 2024, העומדת על 23-26 מיליון קרט, כך דווח ב-IDEX Online.
חברת היהלומים, אשר בבעלות אנגלו אמריקן (85%) וממשלת בוצוואנה (15%), צמצמה ב-25% את תפוקת היהלומים ברבעון השלישי, שהסתכמה ב-5.6 מיליון קרט, בתגובה לרמות המלאי הגבוהות וביקוש צרכני חלש, בעיקר מצד סין.
הפקת היהלומים של דה בירס בבוצוואנה ירדה ב-32% ל-3.9 מיליון קרט, וכך גם בנמיביה (ירידה של 14%) ובקנדה (ירידה של 11%). בדרום אפריקה, לעומת זאת, הפקת היהלומים התחזקה ב-41% ל-500,000 קרט, בעקבות הרחבת הפעילות במכרה התת-קרקעי ונשיה (Venetia).
בשל התנאים בשוק, דה בירס איחדה ברבעון החולף שני אירועי מכירות, וביצעה התאמות גם בלוחות הזמנים של מכירות יהלומים עתידיות.
למרות הירידה בנפח הכרייה, המחיר הממוצע של יהלומי הגלם של דה בירס עלה ב-4% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, בשל הגדלת חלקם של היהלומים האיכותיים והיקרים יותר בתמהיל המכירות.