תעודה גמולוגית המתארת את איכות היהלום

תעודות יהלומים

צרכנים רבים, שרוכשים תכשיטי יהלומים (ואף יהלומים בודדים, בהתחשב בשכיחותם של סיטונאי היהלומים באינטרנט בימינו), מודעים לפרמטרים המרכזיים בקביעת איכותו של יהלום: ליטוש, צבע וניקיון, כמו גם משקל מדוייק בקרט וכדומה. אך רוב צרכני הקצה נעדרים את המומחיות הטכנית הנדרשת כדי להעריך יהלום בכוחות עצמם, ולכן הם נסמכים על תעודות יהלומים.

 

יהלומים ואבני חן אחרות יכולים להיות מתועדים על ידי מספר מעבדות גמולוגיות, אך שתיים מהידועות ביותר בתחום שייכות לארגונים ללא מטרות רווח הפועלים בתעשיית היהלומים והאבנים היקרות ובנוסף, מתפקדים כמכוני מחקר לתחום הגמולוגיה – האגודה האמריקאית לאבנים יקרות (AGS) והמכון הגמולוגי האמריקאי (GIA).
ה-AGS מציעה במסגרת שירותיה מספר דו"חות המספקים מידע אודות סיווגה של אבן, בהתאם לבקשת הלקוח. AGS מדרגת את רמת הניקיון של יהלומים על פי הסולם המוכר בתעשייה ואילו את צבע היהלום היא מדרגת בסולם של 1-10. כמו כן, ה-AGS משתמש בסולם דרגות ייחודי לקביעת איכות ליטושו של יהלום שנע בין רמת AGS Ideal לרמת AGS Poor.

 

בדומה ל- AGS גם במכון הגמולוגי האמריקאי מספקים דו"חות מסוגים שונים. אך לעומתם, ב-GIA מדרגים את צבע היהלומים בסולם אותיות של D-Z. האות D מייצגת יהלום חסר צבע, ואילו האות Z מסמלת גוון צהוב ניכר לעין. סולם זה של ה-GIA תקף רק לגבי יהלומים לבנים, שכן צבעם של יהלומי פנסי צבעוניים מתואר באמצעות מונחים המתארים את המבנה ואת גווני המשנה של האבן, לדוגמה: "יהלום פנסי בגוון סגלגל-ורוד בוהק" (Fancy Vivid Purplish-Pink).

 

HRD אנטוורפן, אחת המעבדות הגמולוגיות הגדולות באירופה, חותמת את היהלומים שהיא בודקת בתוך התעודה הגמולוגית עצמה, ובכך מבטיחה שהיהלום והתעודה שלו יישארו יחד ולא יופרדו ובמקביל מאפשרת ללקוח להתרשם מפירוט מאפייניו הייחודיים של היהלום. שיטת תיעוד זו מבוקשת במיוחד באסיה, ומעבדת HRD הרחיבה לאחרונה את שירותי התיעוד והחיתום שלה באמצעות מעבדה בהונג קונג.

 

התפתחויות חדשות בתחום הטכנולוגיה הגמולוגית מאפשרות להציג תיעוד ויזואלי של יהלומים, לצד התעודות הכתובות שלהם. מערכות ממוחשבות לניתוח יהלומים מציעות לצרכנים דיאגרמות מפורטות המציגות את פגמים הפנימיים של היהלום בפורמט דיגיטלי או מודפס, לצד תמונות של האבן.

כתבות נוספות בנושא

דילוג לתוכן