יהלום שחור

יהלומים שחורים

יהלומים שחורים (או: יהלומי קרבונרו), שבמשך שנים נחשבו לנחשקים פחות בהשוואה ליהלומים בגוונים אחרים, חזרו לאופנה, וניתן לראותם אפילו בטבעות אירוסין המיועדות לנשים בעלות טעם ייחודי.
למעשה, היהלומים השחורים אינם שחורים לחלוטין. צבעם נובע מאשליה אופטית שנוצרת עקב כתמי פחמן (carbon) פנימיים רבים באבן שהפכו לחלק ממנה בתהליך היווצרותו של היהלום במעמקי האדמה. לדברי תכשיטני וינטי (Vineti Jewelers), יש הסבורים שהיהלומים השחורים הם תוצר של פגיעת מטאור בכדור הארץ. יהלומים שחורים מכילים בועות גז לכודות וניחנים במבנה בעל נקבוביות רבות, ביחס ליהלומים אחרים. יהלומים שחורים באיכות גבוהה המתאימה לתעשיית התכשיטים הינם נדירים ביותר.

 

על אף שיהלומים ככלל ניתן למצוא בארצות רבות ברחבי העולם – בהן גם רוסיה וצפון אמריקה – ליהלומים שחורים יש מקורות ספורים בלבד. יהלומי קרבונרו נכרים בברזיל וברפובליקה של מרכז אפריקה, והם נמצאים לרוב במרבצים אלוביאליים (קרובים לפני השטח).

 

בתרבויות רבות מבוססות על היהלומים השחורים שלל אמונות תפלות. בהודו העתיקה למשל, יהלומים שחורים נקשרו בשמה של יאמה (Yama) – אלת המוות. בבורנאו כל פגם אפור או שחור ביהלום – גם ביהלום צלול באופן כללי – מייצג את נשמתו של היהלום. באיטליה האמינו שבכוחם של יהלומים שחורים לפייס בני זוג. על פי האמונה, אם שני בני הזוג הנצים נגעו ביהלום שחור כל בעיותיהם היו נעלמות והם היו שבים לחיות יחד באושר.

 

יהלומים שחורים שזכו לפרסום כוללים את יהלום "רוח גריסוגונו" (Spirit of Grisogono) ששוקל 312.24 קרט, כוכב אפריקה השחור (Black Star of Africa) בן 202 הקרט, Table of Islam – יהלום שחור בליטוש אמרלד ובמשקל 160.18 קרט, יהלום גרואוסי (Gruosi) המלוטש בצורת לב והשוקל 115.34 קרט, יהלום קורלוף נואר (Korloff Noir) במשקל 88 קרט המלוטש בליטוש עגול סטנדרטי בעל 57 פאות, והאורלוב השחור (Black Orlov) יהלום שחור במשקל 67.50 קרט בליטוש קושן.

כתבות נוספות בנושא

דילוג לתוכן