מיון יהלומי גלם טבעיים

אנליסט: צמצום המלאי מתחיל להשפיע על המחירים, אך הביקוש צריך להשתפר

הירידה בנפח ההפקה והייצור של יהלומים טבעיים מצד חברות כרייה ויצרניות יהלומים בחודשים האחרונים, מתחילה להשפיע על מחירי היהלומים,  כך קובע האנליסט פול זימניסקי, בריאיון לאתר Rough&Polished.

 

לדבריו, ייתכן כי מדובר בסימנים ראשונים להתאוששות בשוק. עם זאת, הוא ציין כי הביקוש ליהלומים צריך להתחזק משמעותית, כדי שתירשם התאוששות נמשכת בשוק, ובעיקר בסין, שהיא המפתח להתחזקות הביקוש העולמי. 

 

מהו מצבה של תעשיית היהלומים העולמית במחצית השנייה של השנה?

 

התחלנו לראות התאוששות מסוימת במחירי הגלם והמלוטש החל מסוף אוגוסט ולתוך ספטמבר. כריית וייצור היהלומים ירדו משמעותית בחודשים האחרונים, וזה מתחיל סופסוף להשפיע על המחירים. לכן, אני מקווה שאלו סימנים ראשונים להתאוששות. עם זאת, בסופו של יום הביקוש צריך להתאושש באופן משמעותי כדי שנגיע להתאוששות אמיתית, כאשר ההתאוששות בסין היא החשובה ביותר.

 

מיון יהלומי גלם ברוסיה

 

למה סין היא המפתח להתאוששות הביקוש ליהלומים טבעיים?

 

ב-25 השנים האחרונות, סין רבתי הפכה לשוק יהלומים [משמעותי], וצמחה לכדי שוק הצרכנות השני בגודלו בעולם של יהלומים. עם זאת, הביקוש התכווץ השנה בשיעור של עד 50%, ויש כאן [הרבה] מקום לשיפור.

 

מתי לדעתך שוק היהלומים הטבעיים יתאושש?

 

התאוששות תהיה מדורגת לדעתי. סביר להניח שזה לא יקרה עד השנה הבאה, עד שהמלאי העודף יעובד. התעשייה עושה עבודה טובה מצד ההיצע, אך שוב – חשוב לראות התאוששות נמשכת בביקוש ליהלומים בסין.

 

מה משמעות החלטתה של דה בירס לדלג על מכירת הגלם באוגוסט ולשלב אותה במחזור המכירות הבא, מבחינת התנאים בשוק?

 

מעודד לראות שדה בירס (De Beers) ממלאת את תפקידה, למרות שהיא עומדת למכירה. צמצום האספקה של דה בירס הוא משמעותי ליסודות התעשייה. בשוק מדברים על כך שגם אלרוסה (Alrosa) מאמצת בשלב זה אסטרטגיה המתעדפת מחיר על פני נפח מכירות. גם חברות עצמאיות כמו פטרה (Petra) ואוקבנגו (Okavango) מוכרות יהלומים בהיקף מוגבל. זה בדיוק מה שהתעשייה צריכה לעשות כעת.

 

יהלומי גלם לבנים אנטוורפן

 

איך צמצום הייצור בהודו משפיע על תעשיית היהלומים הטבעיים?

 

בדיוק כמו בתחום הכרייה, האמצעים הפרו-אקטיביים הללו מצד לוטשים וסיטונאים, אשר נועדו לצמצם את היצע היהלומים, הם סימנים מעודדים מאוד. אני מוריד את הכובע בפני עולם המסחר, על כך שהוא פועל יחד ועושה את הדבר הנכון.

 

מתי המצב בהודו צפוי להשתפר?

 

ברגע שנתחיל לראות שיפור במחירי היהלומים המלוטשים, נראה לדעתי גם שיפור בשולי הרווח של היצרנים. בסופו של דבר, התאוששות אמיתית בביקוש מצד הצרכן הסופי תהיה התרופה הטובה ביותר לקשיים של התעשייה. 

 

עד כמה הבחירות בארה"ב ישפיעו על המכירות של תכשיטי יהלומים טבעיים?

 

התקשורת אמנם עוסקת רבות בבחירות לנשיאות ארה"ב בנובמבר, אך במציאות אני לא צופה השפעה רבה מדי על השווקים הפיננסיים או הכלכלה, ובטח לא על הביקוש ליהלומים. אפשר לומר שהנשיא ג'ו ביידן הוא בשלב זה ברווז צולע, והנשיא החדש – קמלה האריס או דונלד טראמפ – ייכנס לתפקיד רק בשנה הבאה, ובגדול אי-ודאות אינה חיובית עבור הכלכלה. עם זאת, העובדה ששווקי המניות בשיא כל הזמנים, ושיהיה לנו נשיא חדש בעוד כמה חודשים, מדברת בפני עצמה. 

 

האם אסטרטגיית המקור של דה בירס יעילה? 

 

זהו הצעד הנכון עבור התעשייה. ליהלומים טבעיים יש סיפור נהדר, ובאופן מסורתי התעשייה לא שיווקה עצמה מספיק טוב מבחינה זו. אבל כדי שזה יצליח, צריך לשווק את הסיפור הזה ממש טוב. 

 

יהלומי גלם בדיקה לופה

 

איך משפיע החרם של מדינות ה-G7 על יהלומים מרוסיה, על הביקוש ליהלומים הטבעיים של דה בירס, ועל מפיקות יהלומים מרכזיות אחרות?

 

הסנקציות נדחקו הצדה בחודשים האחרונים, לטובת אירועים אחרים בתעשייה. יישום הסנקציות היה רופף למדי, כי רשויות ה-G7 הכירו בחששות של הענף. דרישות מעקב נוספות צפויות לדעתי להצטרף בהמשך, אך לא יגבילו את השיבושים מבחינת התעשייה. בשל המלאי העודף בשוק, הסנקציות לא מורגשות עדיין באמת בשוק, אבל זה עניין של זמן עד שזה יקרה. 

 

מאת מת'יו נייאונגווה (Mathew Nyaungwa), עורך ראשי, Rough&Polished

 

לקריאת הריאיון המלא באנגלית לחצו כאן

 

 

כתבות נוספות בנושא

המגזין

דילוג לתוכן