Diamond 27

סריה – סדרת ייצור יהלומים

סריה הוא כינוי למספר חבילות של יהלומי גלם או יהלומים מלוטשים, המהוות סדרת ייצור או מיון אחת.

חבילת יהלומי גלם, המוכנסת לתהליך הייצור והליטוש, מהווה סריה חדשה: ממיינים אותה בנפרד, מסמנים ומנקדים בנפרד, ורושמים אותה לצורך מעקב לאורך תהליכי הייצור השונים.

הסריה מורכבת מיהלומים גדולים, שכל אחד מהם מוכנס לבריפקה נפרדת, או מיהלומים בינוניים וקטנים, המחולקים לגודלי משנה, וכל כמות מסוימת מוכנסת לבריפקה נפרדת ומסומנת בהתאם.

בגמר תהליך הליטוש נבדקים הרישומים בקפידה, נערך ניתוח תוצאות ואחוזי הייצור, ומבוצעים מיון המלוטש והערכת שווי היהלומים המלוטשים. חישוב התוצאה הכמעט סופית – הערכת שווי היהלומים המלוטשים (המחיר המדויק נודע רק לאחר המכירה) מול מחיר חבילת יהלומי הגלם בשקלול עלויות הייצור וכל המדדים הנלווים, הם שייתנו את התוצאה הסופית של הסריה – 'סריה טובה' או 'לא כל כך טובה'.

יש יצרנים שיעדיפו למכור את הסריה כולה, כמקשה אחת, ואף יגלו גמישות מסוימת בהערכת שווי היהלומים, ומולם יש סוחרים ויצואנים המעוניינים לקנות סריה שלמה במחיר נוח, ולחלקה שוב למיונים משלהם.

יש יצרנים שיש להם סבלנות גדולה יותר, והם יעדיפו למכור את הסריה בחלקים, על פי המיונים הקפדניים, ואף כל יהלום גדול בנפרד, כדי לנסות להשיג את מרב המחיר האפשרי בעבורן.

 

באדיבות: שלום ליסיצקי, מחבר הספר "יהלומית מדוברת"

כתבות נוספות בנושא

חדשות הענף

דילוג לתוכן