דני (דוד) לוסטיג נולד ב-1931 בדנציג, פולניה, למשפחה מסורתית אמידה, שעסקה בסחר בעצים, ואף פתחה ב-1934 סניף בפלשתינה-א"י. ב-1938, עם סיפוחה של דנציג לגרמניה, נמלטה המשפחה לפולין. עם פרוץ המלחמה, ב-1939, ברחה המשפחה לרומניה. לאחר תלאות הגיעה ב-1940 לארץ ישראל עם סרטיפיקט קפיטליסטי.
כל עוד אפשרו זאת תנאי המלחמה, המשיכה המשפחה לעסוק ביבוא עצים לארץ.
ב-1942 נענו בני לוסטיג לקריאתו של מייסד תעשיית היהלומים בנתניה – עובד בן עמי, וביחד עם יצרני היהלומים – צבי רוזנברג, ז'ק פוקס, יהושע רייך ואברהם קורן, הקימו את השותפות פלנת (פלשתינה-נתניה). באותה השנה החלו לקבל סייט. ב-1944 רכש אביו של דני – עמנואל, חלק מבית החרושת 'אופיר' בנתניה וחלקים במפעלים אחרים. עם פרוץ משבר 1946 היו בני משפחת לוסטיג מבעלי ההון הבודדים שהחליטו שלא לפרוש, וקשרו את חייהם לתעשיית היהלומים.
דני לוסטיג למד באותן השנים בגימנסיה הרצליה. מייד עם סיום לימודיו, ב-1949, החל ללמוד ביקוע בתל אביב, אצל אליקים גולדברג. לאחר מכן נסע ללונדון להתמחות ביהלומי תעשייה שנדרשו בשוק הרוסי, אולם, עד שסיים את לימודיו אסרה ארצות הברית על ישראל לייצא יהלומי תעשייה לרוסיה, ולא היה שימוש לידע שרכש.
ב-1953 הצטרף דני לוסטיג לחברת האחים לוסטיג, שהוקמה על ידי זאב, משה, רגינה, יוסף והוא עצמו. ב-1964 קנו רגינה, יוסף, ודני לוסטיג את חלקם של האחרים בחברת האחים לוסטיג, וב 1965 רכשו את חלקי האחרים בחברת פלנת.
האחים לוסטיג נמנו עם הראשונים בענף היהלומים הישראלי שהכירו בחשיבותו של השוק היפני, פיתחו אותו, וכבר ב-1966, עם יצוא מלוטש בסך של 5.7 מיליון דולר, המיוצר באמצעות 238 פועלים במלטשה וכ-140 בקבוצות קבלניות, זכו לקבל את התואר יצואן מצטיין. תוך זמן קצר הייתה חברת האחים לוסטיג, לאחת הגדולות בענף היהלומים הישראלי, כשהיא מייצרת עגולות ופנטזי במפעל המרכזי ברחוב היהלום שבנתניה, בשמונה מפעלים קטנים יותר ובאמצעות קבלני משנה. בשנות השיא העסיקה החברה כ-500 פועלים.
ב-1975 נפתחה במפעל מחלקה של מכונות ליטוש אוטומטית – פירמטיק. מאוחר יותר התווספו פיתוחים עדכניים ובהם מכונות חיתוך אוטומטיות, מכונות מרכוז, שרין ואוגי.
בשנות השמונים פתחו האחים לוסטיג משרד מכירות בהונג קונג, ששימש עוגן שיווקי עם תחילת הירידה ביצוא המלוטש מישראל ליפן. אולם, משבר 1997 בשווקים של דרום מזרח אסיה פגע גם בשוק זה. תוך כדי כך החלה החברה להרחיב את פעילותה בשוק האמריקאי והאירופי.
ב-2010 סגרו האחים לוסטיג את המפעל ועברו לייצור באמצעות קבלנים. כיום, עוסקת החברה בעיקר בשיווק מלוטש למגוון נרחב של שווקים, מחזיקה משרדים בבלגיה ובסין, ומשווקת גם באינטרנט ובאמצעות ליין תכשיטים המיוצר בשותפות בריטית.
בנו הבכור של דני לוסטיג – עמנואל, פנה לעסקי נדל"ן. שלושת ילדיו – כרמל, איריס ולילך עובדים לצדו מזה שנים רבות.
מאת: שירה עמי