הטוויזר

טוויזאר- עוד חידוש טכנולוגי בענף היהלומים

החיפוש אחר תמונת היהלום והשימוש בנתוני קובץ הצילום הם שיצרו את "טוויזאר"- סורק יהלומים המפיק תמונה ברזולוציה גבוהה. מכשיר חדש המצטרף למיכשור העזר בענף היהלומים. ייחודו של המכשיר הוא בממשק המקוון שלו. בלחיצת כפתור ואחרי 19 שניות ומקבלים תמונה של יהלום ברזולוציה גבוהה. ניתן לשמור את קובץ התמונה בענן לשלוח אותו בתוכנת ווטסאפ, או רק לשמור אותו בגלריית התמונות בטלפון הסלולרי.

 

המכשיר נמצא בקופסה בה נמצאת טכנולוגיית הצילום, תקשורת בין הקופסא לטלפון הנייד וסוללת הטענה. המכשיר נייד, קל משקל, ולא תופס הרבה מקום. בהזזת מכסה קטן מניחים את היהלום על משטח זכוכית סוגרים את המכסה והמכשיר מתחיל לעבוד. המכשיר כאמור, מסוגל לעבוד גם ללא חיבור לחשמל בעזרת סוללה פנימית. כל השליטה נעשית בעזרת הטלפון הנייד. מורידים את האפליקציה, החינמית, המתאימה ומתחילים לעבוד. לא נדרשת כל מיומנות טכנית בהפעלת המכשיר והוא מותאם הן ליהלומנים ותיקים והן לנושמים טכנלוגיה.

 

מאחורי פיתוח המכשיר עומד היהלומן קרלו רובנשטיין, שעשה עליה מבלגיה לפני כעשר שנים. "הרעיון לפיתוח המכשיר הגיע מהתחושה של חוסר יעילות בעבודה באון ליין. כל ענף היהלומים עובר מהפכה וכל הביזנס עובר לאון ליין. זה מוזיל עלויות, מגיע ליותר לקוחות ומגדיל מכירות. אבל כדי לעבוד און ליין צריך כלים אחרים, כלומר צילום יהלומים באיכות טובה יחד עם פרטי היהלום כפי שהם מופיעים בתעודה הגמולוגית. סריקה של היהלום וסריקה של התעודה, שנעשית בצורה מהירה וללא הרבה מאמץ".

 

איך הגעת לפיתוח המכשיר?
"התחברתי בשיטה הכי ישראלית, שיטת חבר מביא חבר. כך התחברתי עם דוקטורנט של הטכניון בחיפה מיכאל קולומנקין, המתמחה בעיבוד תמונה וגרפיקה ממוחשבת. הוא הביא איתו חבר, בוגר טכניון, ירון כהן, מהנדס טילים ברפאל, שמקרה מגיע ממשפחה של יבואני אבני חן. אנחנו עובדים על הפרוייקט במשך שנים ואני מייצג את הצד השיווקי".

 

מה מיוחד במכשיר שלכם לעומת הפתרונות האחרים הקיימים בשוק?
"כולם יודעים שמאד קשה לצלם יהלומים בגלל החזרי האור של היהלום. הצוות שאני עובד איתו מצא שיטה המוגנת בפטנט, בו ניתן לצלם יהלום, כמו במצלמות גדולות – DSLR. הצילום הוא באותה איכות ובפחות זמן. מדובר בפעולה הנמשכת כמה שניות. כל זה מופעל באמצעות הטלפון הסלולרי ובאותו זמן ניתן להמשיך לבצע כל פעולה נוספת בטלפון.

 

"לטכנולוגיה של צילום התעודה הגמלוגית קוראים OCR, דומה לטכנלוגיה שקוראת כרטיסי ביקור והופכת אותם לנתוני מחשב. עוברים מעל התעודה עם הטלפון הסלולרי באופן אוטומטי האפליקציה מזהה את התעודה ושואבת את כל הנתונים גם בפורמט טקטסט. המידע נשמר כתמונה וגם מועבר לקובץ נתונים שניתן לעבוד עליהם. המערכת בנויה להקל על העבודה השוטפת, לקצר את זמן העלאת הנתונים לאינטרנט או לכל שימוש מקוון אחר."

 

 

מתי אתם מתכוונים להפיץ את המכשיר?
"הצגנו את הדגם הראשוני ליהלומנים ולקוחות והם התלהבו מאד מאיכות התמונה וקלות השימוש במכשיר ובאפליקציה. אנו מתכוונים להתחיל להפיץ מסחרית את המכשיר בתחילת 2016. לפני ההפצה המסחרית, אנחנו מחפשים אנשים שיתנסו במכשיר ויעשו בו שימוש על מנת שאנו נפיק לקחים ונשפר את הדגם הנסיוני".

 

קרלו רובנשטיין הוסיף ואמר, כי הוא שמח להיות חלק מהחזית הטכנולוגית של ענף היהלומים. "כל הפיתוח, העיצוב והייצור של טוויזאר הוא על טהרת הפיתוח הישראלי. המשקיעים בנו מגיעים מענף היהלומים. קיבלנו הרבה עזרה בדרך, מהמון אנשים מקצועיים ביותר, שעושים זאת ללא כוונת רווח. יש אווירה חיובית מאד בארץ בתחום הטכנולוגי".

כתבות נוספות בנושא

דילוג לתוכן